Maïsteelt (Snijmaïs/Korrelmaïs/ CCM)

Maïszaaien

Wij werken met twee moderne Kverneland 12 rij-ige GPS aangestuurde maïspootmachines met exacte afleg en monitor zaaibewaking.
Goede gewichtsverdeling door ruime kunstmestbak in fronthef.
Door eigen ontworpen kunstmestwagens kunnen we losse kunstmest soorten snel en efficiënt vervoeren en toedienen, wat erg abeidsbesparend werkt.

Snijmaïs

Nieuw in seizoen 2016  SHREDLAGE hakselen

Meiland Azewijn zal dit seizoen starten met het veelbelovende shredlage hakselen.

Deze techniek, die is komen overwaaien vanuit de VS, heeft zich bewezen bij de veehouders aldaar.

De voordelen van shredlage zijn ondermeer dat deze structuurvervangend is en dat het ruwvoer meer vezels bevat, doordat deze behouden blijven.

Meiland gaat shredlage hakselen met een nieuwe Claas 860 hakselaar.

 

Mais hakselen (5 tot 9mm) kunnen we met een 6-8 rijige rij-onafhankelijke voorzetstuk uitvoeren.
Er is keuze uit silage kippers of silage wagens alle voorzien van grote radiaal banden en gestuurde assen. Wij zetten op langere afstanden extra silage wagens in. 
Belangrijk is het goed vastrijden van de maiskuil met shovels en/of tractoren met kuilverdeler en dubbele montering met bij passende banden.  

 

Korrelmaïs/CCM

Het maisdorsen kan worden uitgevoerd met een 8-rijige maïsplukker. Het gewas wordt zowel door de plukker als door de strohakselaar van de maaidorser goed verhakselt en achter zich verdeelt over de volle werkbreedte. 
De maaidorser staat garant voor het leveren een schoon product en niet noemenswaardige verliezen op het perceel. 
Met het maïs malen zijn wij in staat om een zeer fijn en homogeen product te maken.  Daarmee  kunnen wij voor u als rundvee- en/of varkenshouder een goede partij CCM produceren, leveren en inkuilen.


Terug naar het overzicht