Grasland

Grasmaaien

De triple-maaiers beschikken over een ruime werkbreedte en zijn uitgevoerd met een kneus-inrichting. De gewichtsverdeling aan de tractor is ideaal te noemen, waardoor er minder insporing zal zijn in uw grasland. De capaciteit van de machine is dermate hoog, dat wij u met deze machine snel van dienst kunnen zijn.

Harken

De cirkelhark is in staat in zeer korte tijd grote en egale wiersen te produceren, zodat de hakselaar op maximale capaciteit kan draaien. Bijkomend voordeel hierbij is dat u meer tijd aan het schudden kunt besteden. 

Opraapwagen

De Krone opraapsnijwagen is een wagen met ruim 40 messen op rij waardoor het gras goed kort gesneden wordt. Tevens heeft het een gestuurd tandem stel wat minimale beschadiging geeft in uw  grasland (bijv. bij het keren op de kopakker).Deze wagen heeft de afgelopen jaren bewezen een product te kunnen snijden waardoor mechanisch voeren goed mogelijk is. De loswalsen zorgen voor een betere verdeling. Er kunnen bacteriën tijdens het laden of melasse over de wiers worden toegevoegd.

Persen/wikkelen

Persen en wikkelen behoren tot de mogelijkheden van het verwerken van uw gras, hooi of stro. Al onze grootpak persen kunnen het product snijden. Deze pakken kunnen ook in folie gewikkeld worden. Het vervoer kunnen we snel en vakkundig regelen.

We kunnen de volgende maten pakken persen:
- Rond variabel van 100 tot ca 150 cm doorsnede.
- Vierkant  80x50x (100 tot 200) lengte. 
- Vierkant 120x90x(100 tot 250) lengte.
- Kleine pakjes  

Grashakselen

Grashakselen behoord tot de mogelijkheid om het gras snel en vakkundig te verwerken.Tijdens het hakselen kunnen toevoegingsmiddelen eenvoudig worden toegediend, zoals melasse voor goede conservering en hogere smakelijkheid of bacteriën voor betere conservering door snellere daling van de pH en zodoende minder verliezen in voedingswaarde. Er is keuze uit silage kippers of silage wagens alle voorzien van grote radiaal banden en gestuurde assen. Wij zetten op langere afstanden extra silage wagens in. Belangrijk is het goed vastrijden van de graskuil met shovels en/of tractoren met kuilverdeler en dubbele montering met bij passende banden. 

 


Terug naar het overzicht