Graan- en zaadteelt

Zaaien

Zaaien van granen verzorgen we met een trekker die op brede lage druk banden staat.
In combinatie met een rotorkopeg met een opbouw pneumatische zaaimachine.

Graszaadoogst

Het oogsten van graszaad kan zowel op stam als uit zwad geoogst worden. 
Alvorens er wordt geoogst kunnen wij het graszaad maaien met een dubbele zwadmaaier die in 1 werkgang 2 zwaden aflegt.

Koolzaadoogst

Koolzaad oogsten we van de stam. Wij hebben hiervoor twee multi-functioneel 6 mtr. maaiborden van Claas. De maaiborden zijn voorzien van kantmessen en een verstelbaar ondermes om verliezen tijdens de oogst zo gering mogelijk te maken. De Claas Lexion staat garant voor een oogst van een schoon product waarbij het maximale uit uw teelt is te halen.   

Graanoogst

Voor het oogsten van gerst, tarwe, rogge, erwten, haver, voerbonen, blauw maanzaad en soja staan we met moderne maaidorsers klaar. Het geoogste product kunnen we transporteren naar de eindgebruiker/verwerker.Ook hier komt ons GMP-certificaat om de hoek kijken! (zie hoofdstuk Certificaten).Tot de mogelijkheden behoort ook het verhakselen van het gewas, zodat het fijn en goed verdeeld op het land achterblijft.Met de grondbewerkingen nadien is dit verhakselde stro goed te vermengen voor een goede bemestingswaarde en structuur voor de grond.  

Persen

Persen en wikkelen behoren tot de mogelijkheden van het verwerken van uw gras, hooi of stro. Al onze grootpak persen kunnen het product snijden.Deze pakken kunnen ook in folie gewikkeld worden. Het vervoer kunnen we snel en vakkundig regelen.
 

We kunnen de volgende maten pakken persen:
- Rond variabel van 100 tot ca 150 cm doorsnede.
- Vierkant  80x50x (100 tot 200) lengte. 
- Vierkant 120x90x(100 tot 250) lengte.
- Kleine pakjes  


Terug naar het overzicht